En Fazla Enerji Kaçağı, Isı Yalıtımı Olmayan Evlerde Yaşanıyor

SİVAS, (DHA) - TÜRKİYE'de enerji verimliliği, tasarrufu ve ısı yalıtımı konularında farkındalık oluşturmak üzere kurulan Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Anadolu Buluşmaları’nın 12’ncisini Sivas’ta gerçekleştirdi.

Samsun, Antalya, Konya, Gaziantep gibi Türkiye’nin birçok ilinde düzenlediği toplantılarda kamuoyu tarafından artan ilgi ile karşılaşan VERİMDER, Sivas’ta bir otelde düzenlenen toplantıda enerji verimliliği, tasarrufu ve ısı yalıtımı hakkında önemli bilgileri paylaştı.

Yapılarda ısıtma ve soğutmadan kaynaklı enerji faturalarında doğru ısı yalıtımı yapılması ile yüzde 50’ye varan tasarruf elde edilebileceğine vurgu yapılan toplantıda, doğru malzeme kullanımının önemine dikkat çekildi. VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin, "Ürettiğimiz enerjinin büyük bir kısmını yaşadığımız evlerde farkına dahi varmadan tüketiyoruz. Yapılardaki enerji kaçağı tüketicinin cebini etkilerken, aynı zamanda dünyamızı da olumsuz etkiliyor. Yaşanılan evleri ısıtmak ve soğutmak için harcanan bütçeler ise aylık hane giderlerinin en büyük kısmını oluşturuyor. Kış aylarında yüksek doğalgaz, yaz aylarında ise yüksek elektrik faturaları ile karşılaşıyorsanız mutlaka evinizde ısı yalıtım bulunmuyordur ya da doğru malzeme seçimi yapılmamıştır. Özellikle kış ayları soğuk, yaz ayları sıcak geçen karasal iklimin hakim olduğu illerde evleri ısıtmak ve soğutmak için ödenen rakamlar aylık giderlerin önemli bir kısmını oluşturuyor" diye konuştu.

Hadi Birlikte Çalışalım

Kalitenin zirvesindeki markalarla ve onların kaliteli ürünleriyle aralıksız hizmet veriyoruz.